به گزارش مازند شورا به نقل از روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران؛ مهندس تورج نائیج پور در اولین کارگاه آموزشی دهیاران و مسئولین فنی شهرستان ساری که صبح روز یکشنبه 19 مردادماه در محل سازمان برگزار شد به تفاهم نامه منعقده فی مابین سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، استانداری و نظام مهندسی ساختمان مازندران اشاره کرد و گفت: این کارگاه هم اندیشی در راستای اجرای این تفاهم نامه و با هدف بررسی معضلات و دغدغه های حوزه ساخت و ساز روستایی تشکیل شده و با ساماندهی ساخت و سازاستان هدف غایی این تفاهم نامه محقق خواهد شد.
رئیس نظام مهندسی ساختمان با بیان اینکه مازندران از حیث اراضی روستایی حائز اهمیت است افزود: یکی از بخش هایی مهم در مازندران بخش روستایی است و حدود یک هزار و 800 دهیار در استان وجود دارند که مجوز ساخت و ساز صادر می کنند.
وی با بیان اینکه منابع طبیعی کره زمین محدود است اظهار داشت: باید این منابع را حفظ کنیم و زمین یکی از منایع است و ما با اشغال زمین ساختمان را بنا می کنیم.
مهندس نائیج پور با اشاره به ضرورت رعایت به حقوق شهروندی بیان داشت: باید در هنگام ساخت دقت خاصی داشته باشیم و وقتی بنایی ساخته شد به هیچ وجه قابل تخریب نیست و با وجود کمیسیون 99در بخش روستایی و کمیسیون ماده 100 در بخش ساخت و ساز شهری هر فردی می تواند هر چیزی بسازد و مجوز دریافت کند.
وی با اشاره به اهمیت معماری و شهرسازی گفت: روزی کلاردشت را عروس شهرهای کشور معرفی می کردند اکنون این شهر با چهره نامناسبی برخوردار است و دیوار کشی و ساختمان های نامناسب چهره این چهر را مخدوش کرده است.
رئیس نظام مهندسی ساختمان خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته بحث نابودی دریاچه ارومیه در 30 سال آینده مطرح بوده ولی مازندران با تمام منایع طبیعی در حال نابودی است و اگر همت نکنیم در 30 سال آینده مازندران را نیز از دست خواهیم داد.
مهندس نائیج پور با اشاره به پارامترهای معماری و شهرسازی گفت: معماری چند عنصر عمده دارد که مهمترین آن بحث اقلیم است که در ساخت و سازها نادیده گرفته شده است.
مهندس نائیج پور در خاتمه به جلسات این کارگروه اشاره کرد و گفت :تاکنون 5جلسه مهم در حد کارشناسان و مدیران استان در دفتر کار استاندار تشکیل شده که این کارگاه در ادامه فعالیتها برگزار شد.
نماینده نظام مهندسی در کارگروه ساماندهی ساخت و ساز استان گفت: این کارگروه با هدف بررسی مشکلات ساخت و ساز بی رویه و آسیب های وارده به اراضی مرغوب تشکیل شد و در صدد هستیم با تهیه طرح جامعی از نحوه صدور پروانه ساختمان ساخت و سازهای استان را ساماندهی کنیم.
مهندس سیدطاهر قریشی در سخنانی به معرفی سازمان پرداخت و گفت: نظام مهندسی ساختمان بر اساس قانون سال74 در استان های مختلف شروع به کار کرد و و در مازندران 25هزار و 280 مهندس در 7 رشته عضو این سازمان بوده که 8 هزار رو 169 نفر دارای پروانه اشتغال مهندسی هستند .
وی به اقدامات صورت گرفته در طی سال های اخیر در راستای همگرایی نظام مهندسی با سازمان های متولی امر ساخت و ساز اشاره کرد و گفت: نظام مهندسی هماهنگی بین سازمان ها و مراجع صدور پروانه را در سال های اخیر انجام داده و این هماهنگی را در قالب یک هیأت 4نفره که متشکل از شهردار مرکز استان،معاون عمرانی استانداری ،مدیرکل راه و شهرسازی و رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران می باشد پیگیری کرده است.
مهندس قریشی ادامه داد: مصوباتی که در قالب هیأت 4نفره باشد برای تمام مراجع صدور پروانه لازم الاجراست و گاهی دیده می شود این مصوبات به درستی اجرا نمی شود.
در ادامه مهندس سودابه مهری با بیان اینکه ساخت و ساز یک ضرورت است و باید توجه ویژه ای به آن شود گفت:الگوهای مناسب ساخت و ساز در استان وجود ندارد و تمامی الگوها یکی پس از دیگری از بین رفته اند.
عضو هیأت رئیسه نظام مهندسی ساختمان اظهار داشت :با توجه به اینکه دهیاران لایه اول در روستاها هستند همت کرده و با داشتن حساسیت های لازم نتایج خوبی را در بحث ساخت و ساز روستایی داشته باشیم.
گفتنی است کارگاه مذکور در دونوبت صبح و بعد از ظهر تشکیل شد که نوبت صبح با سخنرانی علمی محدرضا حائری محقق و پژوهشگر با هدف بررسی مشکلات دهیاران در حوزه ساخت و ساز و نوبت عصر با سخنرانی مهندس حسین علیپور در خصوص فرایند نحوه صدور پروانه اشتغال برگزار شد.
در ادامه این جلسه هریک از حاضرین به بیان دیدگاه ها و دغدغه های خود پرداختند .